Cairns

Nu sitter vi på hostlet och väntar på att möta upp Anna och Kajsa, ska äta på deras hostel! Har fått gratis kupong. Vi köpte svensk knäckebröd igår. MUUUUMMS !

Vi har nu spenderat två dagar här i Cairns och vi har inte gjort speciellt mycket, hängt vid lagoonen och kollat runt i stan. Vi besökte även ett shoppingcenter idag. Mina sandaler har gått söner och behöver ett par lång byxor till nya zeeland men hittar inga varken byxor eller skor som jag vill ha.. Antingen är dom jättefula eller svindyra!

Whitsundays var grymt!!! Vi var dock 38 tjejer och 6 killar, men det var riktigt kul ändå ! Första dagen åkte vi till stället där vi skulle sova och lekte lekar. Andra dagen åkte vi till white heaven beach som var jättevacker. Sedan åkte vi vidare till ett ställe och snorklade. Jag och linköpingbrudarna hade varsin flytpinne. Det softaste jag har gjort. Guiderna kastade fiskmat på oss så alla fiskarna kom och i princip hoppade på oss. En av linköpingtjejerna blev livrädd och gud vad vi andra garva!  Efter det var det mat och lekar. Senare på kvällen simmade det en massa delfiner och bebisvithajar runt båten, då menar jag verkligen precis bredvid båten! Vi satt och bara kolla på dom i säkert två timmar. Det var sånt som man ser på tv och bilder men aldrig tror att man kommer få se i verkligheten.
Sista dagen snorklade jag bland nemo och elvis. Elvis var en enorm fisk! Vi fick se riktigt många fiskar, dom var överallt och självklart fick vi se korallrevet. Tre riktigt underbara dagar fick vi på havet!

angest

Bade jag och Viktoria borjar fa lite angest. Ingen av oss tranar och vi bara ater choklad och glass. Kladerna borjar bli for sma och kanner att kroppen inte mar sa bra. Dags att forsoka ta tag i vara liv. Ska ju forsoka trana med laget om 1,5 manad!
Nu blir det ingen glass och ingen choklad, nu blir det att forsoka borja trana igen ! eller kanske blir en sista glass idag.. kostar ju bara 30 cent pa mcdonalds..

Airlie beach

Nu sitter vi i airlie beach pa peterpan och tar det lugnt. Vi kom fram tidigt imorse efter en 14 timmars lang bussresa, snacka om att rumpan var om efter den resan. Idag har vi bara tagit det lugnt och njutit av solen vid lagoonen. Imorrn blir det whitsunday !!!!

ska vi se vad som har hant sedan jag skrev har sist.. vi har varit pa fraser island!! Det var riktigt grymt. Vi var valdigt oroliga over vadret med vi hade tur! Vi fick lite duggregn men annars uppehall, borjade regna sista dagen men det gjorde absolut ingenting. Pa on akte vi till olika sjoar och andra mysiga stallen, bilder kommer. Det var lite synd bara, pga allt regn var vattnet brunt istallet for blatt. Vi fick se en massa dingos, ibland pa laskigt nara avstand. Det var lite kul nar vi skulle sova forsta natten, eftersom vi sov i talt kande man sig inte speciellt saker. Viktoria var saker pa att det var en dingo som gick utanfor varat talt, jag bara nej nej det ar bara vinden. Pa morgonen efter fick vi hora av n i gruppen att det hade gatt en precis utanfor talten pa kvallen. Lite kul, vi traffade pa oscar och axel igen. Tror vi har sagt hejda till dom 6 ganger nu, vi traffar samma manniskor hela tiden! Det var tre riktigt bra dagar och duschen man tog nar vi kom tillbaka var den basta i mitt liv!

Nar vi kom tillbaka till rainbow beach traffade vi vara vanner ifran tranas. Dom var fast i rainbow for att bussarna inte gick. Det var kaos pga oversvamningar. Vi blev lite nervosa for att vi inte skulle kunna ta oss hit och darmed forlora en massa pengar. Men vi hade tur igen, bussarna till airlie beach gick som dom skulle igar. Det var varre for dom som skulle till 1770 eller hogre upp an airlie beach, dom blev kvar i rainbow beach och kan saga att det ar inget stalle man vill vara fast i.

Nu blir det att checka in pa hostlet och fixa mat. Hors mer nar vi kommer hem fran whitsunday !

ha en fin dag manniskor !


första grillningenRainbow

Da sitter vi i Rainbow, imorgon ar det FRASER !
vi har haft 5 superbra dagar i Noosa. dock blev det bara 2 dagar pa stranden for att det har regnat sa mycket. Men vi har haft sa trevligt sallskap av vara stockholmsbrudar att det inte har gjort nagot. Bara tagit det lugnt med god mat. Har haft en tacoskvall och sa hade vi en bbqkvall, supertrevligt och grymt gott!

Vill att det ska sluta regna nu! Vill verkligen inte att det ska regna imorrn.. Vi kanske ska fa kora ! Har hort att man maste vara 21 ar men nu horde vi att det racker med att ha haft korkort i 1 ar. Yeey !

Verkar som jag och viktoria ska sova i ett mixatrum for forsta gangen.

Noosa

Ikvall ar varan andra natt har i Noosa. Vi kom i ett super skont rum med 2 skona svenska tjejer ! Sa hade valdigt kul har pa hostlet aven fast koket har ar katastrof. Idag kom aven ida och elin som vi traffade i Surfers sa vi skulle varit 6 svenska brudar i samma rum men pga av att hela varat golv ar tackt med vatten sa har dom vi traffa igar bytt rum.

Imorrn ar det dags att byta hostel, vi beger oss mot ett som ligger en bit bort men som tydligen ska vara bra och framforallt billigare. Vi far betala 36 dollar har !!! svindyrt men tydligen ar det sa dyrt for att det ar en surfartavling har. Tror att vi kommer stanna har i Noosa 3 natter till. Detta ar ett lite mindre stalle men verkar vara valdigt mysigt !

Surfers

Våra dagar i Surfers paradiseImorrn åker vi till Noosa.

12 mars

Vi vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag. Antingen åker vi till en temapark eller så åker vi till ett stort köpcenter.


12 mars

Vi vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag. Antingen åker vi till en temapark eller så åker vi till ett stort köpcenter.


Surfers paradise

Nu var det ett tag sedan jag skrev. Får läsa igenom dagboken så jag vet vad vi har gjort ! Ska vi se, sista dagen i Byron tog vi det bara lugnt och kollade in shoppingen i stan. Guuud vad det finns mycket snygga kläder här i Australien! Jag har lovat mig själv att jag inte ska handla innan Melbourne för då vet jag hur mycket pengar jag kan handla för. Dock måste jag nog köpa ett par nya långbyxor för annars kommer jag nog frysa i Nya Zeeland.

Efter Byron åkte vi till Surfers paradise. Här har vi inte gjort speciellt mycket. Vi har hängt på stranden, kollat in stan och tagit det lugnt. Har träffat sköna människor, såklart svenskar ! blir bara att prata svenska här.. Vi har lagt till ett till stopp på vår resa. Vi ska ta några nätter i Noosa efter paradise. Det ska vara ett lite mindre ställe som ska vara mysigt enligt vad vi har hört.

Har inte laggt in bilder från Surfers än så bjuder på lite bilder från när vi var på zoo i Brisbane.

så himla söta !

dessa ödlor var överallt!
Ser detta ut som samma djur?


Puss och kram!

Byron

Idag har vi inte gjort någonting alls ! Legat på rummet med datan hela dagen. Har varit underbart faktiskt. Viktoria är sugen på utgång men tråkiga josefine är mer sugen på filmkvällen som hostlet anordnar. Dom visar faktiskt "Crazy stupid love" och bjuder på popcorn, kan inte bli annat än underbart !

Har regnat hela dagen idag och här i Byron finns det inte så mycket att göra när det är dåligt väder.. Får hoppas på bättre väder imorgon!

Brisbane

Våra dagar i Brisbane.
Jag har massa bilder ifrån festivalen och när vi var på zoo men dessa väntar jag med. Annars blir det för många bilder !

Byron bay!

Hejsan !!

När vi kom fram igår var det bara att byta om till joggingdojjor direkt. Vi vandrade upp till fyren och fick lite träning på köpet!


Idag blir det en chilldag. Regnar och finns inte så mycket att göra här när det är dåligt väder. Det ska faktiskt bli riktigt skönt med en slappardag !

Hejda Brisbane!

Snart lamnar vi Brisabane. Har haft det riktigt bra har och bade jag och Viktoria tycker det ar trakigt att lamna staden! Vi har fatt gjort en hel del har. Vi har bokat Frase, Whitsunday, varit pa Future music, tranat och varit pa zoo. Massa bilder kommer snart. Nu forsvinner internet!