just nu


hejdå Aussie

Gud vad jag kommer sakna detta! Har en timme kvar innan jag åker till flygplatsen, dags att njuta av livet!

7 maj

Idag har jag vandrat runt i stan, gick till de områden jag inte hunnit med tidigare. Förutom det har jag njutit sönder idag! Det är ju trots allt min sista heldag här i Australien. Imorgon eftermiddag börjar min resa hem till Sverige. Jag har haft tre helt fantastiska månader. Har varit en underbar resa som jag kommer minnas hela mitt liv. När jag kommer hem blir det att spara pengar till nästa resa. Nu när jag har börjat upptäcka världen kommer jag inte vara nöjd förrän jag har sett allt.


I Sydney, resans första stopp.

Melbourne


federation square


IKEA

Min dag har varit fylld av mat, billig mat. Jag vaknade och åt frukosten som Habitat (hostlet) bjuder på varje morgon. Tog det lugnt ett tag innan jag bestämde mig för vad jag skulle göra denna dag. Tog på mig regnjackan och joggingskorna och började gå. Måste säga att jag är riktigt nöjd över mitt klädval idag. Som backpacker har man inte så mycket att välja på. Mina joggingskor är rosa, jeansen är vinröda och regnjackan är röd.. När jag hade kommit en bit på min promenad hade en restaurang precis öppnat på den gatan så de delade ut gratis burritos, muums! Jag fortsatte gå mätt och glad. Efter en 1,5 timme kom jag äntligen fram till mitt mål, IKEA! Där blev det såklart köttbullar, potatismos och lingonsylt, hur kan man motstå det? Jag vandrade runt och det kändes verkligen som hemma. Efter att ha strosat runt genom hela butiken gick jag tillbaka mot hostlet, varför åka spårvagn när man kan gå? När jag kom tillbaka satt jag bara och kollade på tv tills någon sa att hostlet bjuder på mat varje torsdag, idag är det torsdag! Då blev det att äta lite tomatsoppa med vitlöksbröd. Nu sitter en otroligt mätt och glad Josefine och tar det lugnt.

 


3 maj

Idag är det regn och grått. Det får mig att tappa lusten att hitta på något, så idag blir det en lugn dag.

2 maj

Idag har jag vandrat på Chapel Street som är en gata fylld av affärer och kaféer. Tänkte att jag skulle försöka shoppa något men det gick sådär. I min resebok står det ” Chapel Street, Melbournes mest fashionabla gata”, låter ju hur bra som helst. Gick där fram och tillbaka hela dagen och gissa hur mycket jag köpte. Jo INGENTING! Eller där ljuger jag, kom tillbaka med en grapefrukt.  Har under min resa hittat massa saker jag vill köpa men har alltid tänkt att jag ska spara mig till Melbourne så jag vet hur mycket pengar jag har kvar. Nu när jag väl är här och kan shoppa hittar jag inget, varför är det alltid så?

Chapel Street


Melbourne

Gårdagen i bilder